29 Aug 2014

I Am Sorry

Assalamualaikum and Hie!

So korang apa khabar?Sihat?Alhamdulillah.Ada yang demam tak?Ada?Ha!Jangan lupa makan ubat tau,banyakkan minum air masak.Kalau boleh 1 botol besar.Baru cepat sembuh.Buah pun jangan lupa makan tau.Ok!Sebenarnya Syaz kat sini nak minta maaf sangat-sangat dekat korang sebab Syaz banyak tak buat tutorial untuk korang.Laptop buat pasal pulak.Ada virus yang kacau laptop tu..Huhu..nak update entry blog pon susah...Loadingnya pun lambat.Huhu...harap korang faham. :(

Insyaallah,kalau tak ada apa-apa problem Syaz akan update tutorial blog and share benda-benda interesting.By the way,thanks to blogger-blogger yang baru jer follow blog Syaz.Selamat datang!!And jangan lupa klik iklan Nuffnang Syaz yang ada tulis "ads by nuffnang".Ok?Terima kasih atas segala-segalanya.Ha!Lupa pulak yang pasal drama Rindu Awak 200%  dekat blog Syaz sorry sangat-sangat sebab tak dapat tengok.Ada problem sikit.Insyaallah,Syaz akan upload yang baru punya.So terima kasih kepada korang semua sebab faham Syaz and terima kasih kepada sesiapa yang selalu visit blog Syaz and klik iklan Nuffnang Syaz.Ok!Bye!

24 Aug 2014

Dhiya's First Giveaway

Assalamualaikum and Hye,everyone.So how are you today?Fine?Happy?Before that I want 
to say Takziah to the families of victims of MH17.Stay strong and don't cry,they wait
you at the heaven.Allah always with you.I also sad with this incident and
I cannot say anything when I heard that MH17 had crashed at east of Ukraine.Be strong 
ok?Always remember Allah.Allah will help you.

So about the Dhiya's First Giveaway,ok!Dhiya buat giveaway untuk pertama kali so 
jangan lupa join tau.Eh?Tujuan giveaway ini dibuat adalah untuk merapatkan hubungan
silaturrahim antara blogger-blogger Malaysia dan juga yang lain-lain.So kita sama-sama
kekalkan perpaduan antara kita semua.Kita buktikan kepada seluruh dunia bahawa kita 
merupakan negara yang mempunyai rakyat yang bersatu padu walaupun berlainan
bangsa dan agama.So dekat bawah ni merupakan Giveaway daripada Dhiya.Jom join 
and jangan lupa baca syarat-syaratnya.Join tau.Jom join!Tag: 

*Siti Syilah
*Kinanti
*Mimi
*Adam
*Aisya Fatima
*Fiona
*Luqman
*Maryam Sofea



Assalamualaikum wbt

Rakan-rakan blogger yang dikasihi, 

Saya sedang menjalankan satu kempen giveaway pertama dalam blog Dari Diri Dhiya ini. Sebelum ini saya tak pernah anjurkannya sebab saya takut tidak mendapat sokongan (oh pesimis nya sayaaa!)

Tetapi sekarang saya sedar. Kempen sebegini, walau giveaway nya mungkin tidak seberapa, saya sebenarnya sedang cuba menjalinkan persahabatan dengan anda.

Oleh itu, atas nama persahabatan, sudilah kiranya anda mengambil bahagian dalamgiveaway saya yang pertama ini. Hadiah tak mewah, tapi terdiri daripada koleksi cenderamata dari tempat-tempat yang saya pernah pergi. Untuk Giveaway ni, tiada cendermata dari Korea. Tapi Insya Allah jika berjaya ada sambutan, saya akan cuba menganjurkannya dengan hadiah yang lebih menarik. Mungkin saya boleh pertimbangkan koleksi buah tangan Korea saya tu. (P/S: Cenderahati dari Korea saya masih banyak, tau! Memang dibawa pulang untuk DDD)


Syaratnya sangat mudah, kerana saya memang berniat untuk memberi sambil bersahabat. Wallahi :)

1) Tempoh kempen: 18 Ogos 2014- 31 Ogos 2014 ( jam 12 tengah malam)
2) Follow blog Dari Diri Dhiya dan nyatakan anda follower yang ke berapa
3) Post kan entri ini (copy and paste) sahaja di blog anda
4) Ajak rakan-rakan pembaca blog anda untuk menyertainya 
5) Tinggalkan link entri tersebut di ruangan komen entri ini
6) Pemenang akan dipilih secara rawak menggunakan random.org
7) Ada 7 pemenang bertuah akan dipilih! 7 tau! 


Klik dan jemput ke blog Dari Diri Dhiya
Klik dan jemput ke blog Dari Diri Dhiya
Pengumuman pemenang akan dibuat pada minggu pertama September 2014 bersempena dengan edisi istimewa entri terbaik bulan tersebut.

Pengeposan hadiah adalah secepat mungkin, sebaik mendapat maklumat dari pemenang :)

*Saya perlukan 15 penyertaan (atau lebih) Jika tiada sambutan, GA ini secara automatik akan terbatal. 

Saya mengharapkan sokongan dan penyertaan anda :)
Salam sayang,
Dhiya





 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

23 Aug 2014

Border Gambar Melengkung Di Sidebar dan Entry(Denim Template)

Assalamualaikum and Hie!

So untuk hari ni,Syaz nak buat tutorial untuk gambar menjadi melengkung di sidebar dan entry.Tutorial ni khas untuk pengguna Denim Template sahaja.




1.Dashboard > Layout > Edit HTML

2.Ctrl+F cari code /* Header.

3.Copy code bawah ni.

img { filter: alpha(opacity=100); opacity: 6; }
img:hover { filter: alpha(opacity=75); opacity: 7; -webkit-transition: 0.5s; }
img {
-webkit-transition: 0.5s;
border-radius: 12px;} 

4.Paste atas code /* Header.Faham?Tengok gambar bawah.



5.Tekan save and then view blog.Tengok dulu jadi ke tak?


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

22 Aug 2014

Ayat Bergerak di Tab

Assalamualaikum and Hie!

Korang pernah tak pergi ke blog mana-mana kan?Lepas tu,nampak ayat bergerak dekat tab Google tu.Perasan tak?Perasan kan?Ha!Nak tahu macam mana nak buat?Jom baca tutorial bawah ni.


1.Pergi ke link ni.Dapat macam gambar bawah ni kan?



2.Next,bila korang buka, korang dapat macam ni kan?Yang ni korang kena isi "Add Title Bar Message".Tulislah apa-apa pun.Contoh Syaz tulis "Welcome To My Blog".



3.Tekan button "Add".Automatik akan terisi dalam kotak besar tu kan?

4.Kemudian,korang pilih pulak untuk choose effect.Untuk yang ni,korang boleh pilih ikut suka korang.Macam Syaz,Syaz pilih "Title Wiper".



5.Speed of effect,korang buat 50 supaya perkataan tu bergerak laju.Then,tekan button Preview.



6.Dah puas hati,korang tekan jer laju,laju button yang tulis "OK,Generate Code".

7.Ada keluar code kan dekat bahagian kotak Generated Code kan?Ha1Yang tu korang kena copy.

8.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript

9.Paste kan code yang korang copy tadi tu dekat kotak HTML/JavaScript.

10.Tekan Save button and view blog korang.


#NOTES:Kotak yang ada tulis "Delay Between Two Message In Miliseconds" tu jangan usik tau and jangan ubah.


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Gambar Menjadi Melengkung Bila Disentuh(Denim Template)

Assalamualaikum and Hie,peeps!

Aha!So now,Syaz nak share tutorial nak buat gambar menjadi melengkung bila disentuh dengan cursor macam gambar bawah ni.




1.Dashboard > Template > Edit HTML

2.Ctrl+F cari code bawah ni.

/* Header 
3.Copy dan paste kan code bawah ni atas code /* Header.Faham?Tengok gambar bawah ni.


4.Tekan Save button and Preview mana tahu kan kalau tak jadi kan?

#NOTES:Jom klik iklan Nuffnang Syaz.Jom?


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Wishlist Dalam Blog

Assalamualaikum and Hie!

Kali ni Syaz buat tutorial untuk buat kotak wishlist yang selalu blogger-blogger letak.Macam gambar bawah ni.

Suka wishlist ni?Jom,terjah tutorial!

1.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript

2.Copy code bawah ni.

<form name=myform> <input type="checkbox" name="mybox" value="Buku Novel Comel" checked />Buku Novel Comel<br /> <input type="checkbox" name="mybox" value="Biskut Rainbow" checked />Biskut Rainbow <br /> <input type="checkbox" name="mybox" value="Buat doodles" disabled />Buat doodles <br /> </form>
3.Paste dekat HTML/JavaScript.

4.Tekan button Save.

#NOTES:
-Biru:Tulis barang atau apa yang korang nak.
-Merah:  ~Checked:Kalau korang dah dapat barang yang korang nak.
              ~Disabled:Kalau korang tak dapat barang yang korang nak.


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Alert Message Bila Masuk Blog

Assalamualaikum and Hie!

Ok!Tutorial yang Syaz akan kongsikan hari ni ialah jeng,jeng.jeng an Alert Message when you enter a blog.Pernah tak korang masuk blog jer,tiba-tibe ada note yang secara tiba-tiba tanpa tekan-tekan apa-apa pun.Kan?Lepas tu,korang gelabah and then "Hei!Aku tak tekan apa-apa pun,kenapa tiba-tiba keluar benda ni.?".Kan,kan,kan?Pernah terjadi kan.So jom mulakan!

1.Dashboard > Layout > Add a Gadget >HTML/JavaScript

2.Copy code bawah ni.

<script>function MYALERT () { alert("HAI!JANGAN LUPA FOLLOW"); } MYALERT() </script>
3.Paste dekat HTML/JavaScript.

4.Tekan button Save.

#NOTE:
-Warna Biru:Letak ayat korang sendiri.


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Hari Berkabung 1 Malaysia

Assalamualaikum dan Hie....



Seperti yang diumum oleh Timbalan Perdana Menteri Malaysia,Tan Sri Muhyidin Yassin bahawa hari ini iaitu 22 Ogos 2014 merupakan Hari Berkabung seluruh Malaysia untuk menghormati ketibaan jenazah mangsa pesawat (Malaysia Airlines) MH17 di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur(KLIA).Sebanyak 20 jenazah mangsa MH17 dihantar ke Malaysia pada hari ini dan mari kita semua menyedekahkan Al-Fatihah bagi jenazah umat Islam.Al-Fatihah...





 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

16 Aug 2014

Review Follower Yang Ke-100!!

Assalamualaikum and Hey,there!

So seperti yang dirancang.Mari kita tengok siapakah mangsanya?Loading....

Tadaa!She is our victim..



So congratulation to Nana Ameer because you are my first review blogger.Thanks because follow my blog and soon,who is the next victim.Hahaha...wait for it.So 't forget don't forget to visit and follow Nana Ameer's blog.Ok?

Bye!Tata..Magkita tayo mamaya(Jumpa lagi).



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

What Is Nuffnang?

Assalamualaikum & Hai semua!

Ok!Ok!It's time for me to blogging.Yeah!Ha!Mesti korang tertanya-tanya kali ni entry apa pulak yang Syaz akan update?Ha!Yang tu korang kena teka.Apakah?Haa!Kalau korang nak tahu Syaz akan buat entry tentang Nuffnang.Mesti korang tertanya-tanya kan?Nuffnang tu apa?Alright!Nak tahu?Ok!Before that,korang kena makan biskut oreo dulu?Tak ada?Cari lah mana-mana biskut yang ada krim kat dalamnya tu.Then,ambik segelas susu Dutch Lady kalau tak ada susu lain pun tak apa.Bukak biskut oreo.Korang nampak krim kan?Tutup balik and celup dalam susu.Macam mana?



Ok?And now,jom kita terjah segala abjad-abjad yang ada beribu-ribu bilangannya ni.Dah ready,jom!Chu..chu...chu.Korang perasan tak ada iklan-iklan dekat blog Syaz?Ada kan?Lepas tu perasan tak bawah iklan tu ada perkataan "ads by nuffnang" kan?

1.Pengenalan Nuffnang

Ok!Kalau korang nak tahu,Nuffnang ialah komuniti pengiklanan blog yang terkemuka di dunia,bagi orang-orang yang berkongsi minat untuk berblogging.Kini bilangan penulis blog menjangkau lebih daripada 300,000 penulis di 8 buah negara dan wilayah seperti Malaysia,Singapura,Filipina,Australia,China,Hong Kong,Thailand, dan United Kingdom.

Di Nuffnang, para blogger menjana pendapatan melalui iklan-iklan blog yang diletakkan oleh pelbagai jenama dan menjadi sebahagian komuniti rapat melalui rangkaian luas acara-acara eksklusif dan peraduan yang pihak Nuffnang anjurkan dan sokong,khas untuk korang.Nuffnang adalah komuniti untuk blogger oleh blogger,pihak Nuffnang berusaha untuk memastikan dunia blog tempatan berkembang maju..

2.CPUV(Cost-Per-Unique-Visit)

Dalam Nuffnang ni,korang bila dah daftar Nuffnang.apa yang korang patut buat korang kena tingkatkan CPUV.Ha?CPUV tu apa?Korang mesti tak tahu kan?Tak apa,tak apa.Syaz tolong korang.CPUV ialah Cost-Per-Unique-Visit.Dalam bahasa Malaysia ialah Kos-Per-Unit-Lawatan.Faham?Ok,ok..CPUV ni sangat penting sebab CPUV ni lah yang menentukan pendapatan korang.Pihak pengiklan yang memilih blog untuk kempen CPUV berdasarkan beberapa kriteria seperti sasaran audiens blog,genre blog dan pengaruh kuat. Misalnya,syarikat kosmetik akan cenderung memilih untuk mengiklan di blog yang kandungannya lebih kepada fesyen dan kecantikan dengan pembaca wanita.

Blogger dengan status #Glitterati juga akan diberi keutamaan dalam pemilihan.Bagaimana?

Pastikan iklan-iklan korang diletakkan secara optimum,mengemaskinikan profil blogger dan survei akan meningkatkan peluang pihak pengiklan memberi perhatian kepada blog korang dan meningkatkan peluang blog korang dipilih untuk Kempen CPUV.

(i)Cara Meningkatkan CPUV

  • share link blog korang di Facebook,Twitter,Instagram dan lain-lain.
  • buat giveaway.(Cara ni lebih bagus sebab ramai akan masuk blog korang)
  • jangan lupa blogwalking dekat mana-mana blog.
  • suruh pengunjung blog korang klik iklan nuffnang(Klik iklan Nuffnang Syaz ok?)


3.CPC(Cost-Per-Click)

CPC ni pun sama fungsi dia dengan CPUV tetapi yang ni orang yang masuk ke blog korang mesti klik iklan yang ada dekat blog korang.Jangan pulak korang klik iklan korang sendiri nanti,status Glitterati korang daripada warna kuning ke warna hijau pulak.Nanti susahlah nak dapat income daripada Nuffnang.Glitterati tu apa pulak?

4.Glitterati

Glitterati ialah Nuffnager Eksklusif.Nuffnager Ekslusif ni merupakan blogger Nuffnang yang mempunyai #TIADA iklan-iklan dari mana-mana,memperkatakan tentang atau memaut kepada rangkaian iklan lain dari Asia Tenggara atau sebarang rangkaian iklan yang disifatkan sebagai pesaing atas blog korang.So jangan curang dengan Nuffnang,ok?

(ii)Bagaimana nak memohon untuk kelab "Glitterati Nuffnang" atau dengan kata lain "Nuffnager Eksklusif"?

Korang tak perlu membuat permohonan, korang secara automatik akan menjadi ahli Glitterati Nuffnang selagi korang #tidak mempunyai sebarang iklan dari mana-mana,memperkatakan tentang atau memaut kepada rangkaian iklan lain dari Asia Tenggara atau sebarang rangkaian iklan yang pihak Nuffnang sifatkan sebagai pesaing atas blog korang.Crawler Nuffnang akan secara automatik menyertakan blog korang dalam kelab dalam tempoh 7 hari.

Harap maklum bahawa sekiranya iklan daripada ataupun memaut kepada jaringan pesaing disertakan dalam blog korang pada bila-bila masa,crawler Nuffnang akan mengesannya dalam 4 hari dan korang akan dikeluarkan dari kelab secara automatik.

(iii)Kenapa Patut Sertai Komuniti Glitterati Nuffnang?

(a)KADAR BAYARAN UNTUK KEDUA-DUA KEMPEN CPUV (COST-PER-UNIQUE-VISITOR) DAN CPC (COST-PER-CLICK).

Semakin kurang iklan seorang blogger paparkan atas blognya, semakin tinggi suara setiap iklan kerana ia tidak perlu bersaing dalam ruang sempit. Maka, semakin tinggi CTR (Click-Through-Ratio) dan semakin tinggi nilai ruang iklan dalam blog tersebut.

Sebagai contoh, korang tidak akan mungkin jumpa 8 iklan berbeza di atas satu halaman surat khabar yang sama kecuali di bahagian Classifieds di mana setiap pengiklan membayar jumlah yang kecil. Akibatnya, ahli Nuffnang Glitterati akan menjana pendapatan sebanyak 20-40% lebih daripada blogger yang memenuhi blog mereka dengan iklan-iklan lain.

(b)TERMA PEMBAYARAN

Nuffnang membayar ahli-ahli Glitterati 30 hari selepas setiap hujung bulan tarikh permohonan cashout. Dari situ,cek tersebut akan dikumpulkan dan dihantar ke bank untuk pemprosesan guaman sebelum dihantar kepada alamat yang didaftarkan.Pemprosesan dan penghantaran oleh pihak bank akan mengambil lebih kurang 2 minggu.

Sebaliknya, Nuffnang mengambil selama 60 hari untuk memproses pembayaran cashout untuk ahli bukan-Glitterati. Dalam kata lain, ahli Glitterati akan menerima pendapatan mereka dalam tempoh masa yang lebih singkat.

(c)PELUANG ADVERTORIAL

Ramai blogger sedia maklum bahawa kempen iklan banner menjana pendapatan yang stabil, namun sebenarnya advertorial yang menawarkan bayaran yang paling lumayan. Setiap advertorial, bergantung kepada pihak pengiklan, komitmen dan trafik blog, mampu membawa bayaran yang amat lumayan sekali. Tambahan lagi, kadang kala pengiklan akan memberi hadiah percuma juga!

Sebelum ini, peluang advertorial terbuka kepada kesemua Nuffnangers.Namun, disebabkan permintaan tinggi untuk advertorial dan keperluan untuk kami mencari blogger mana dari beribu-ribu untuk diberi advertorial, kini hanya blogger ekslusif akan layak diberi advertorial.

(d)ACARA KOMUNITI

Nuffnang dikenali dalam menganjurkan antara acara komuniti yang paling meriah seperti tayangan filem, review makanan, pelancaran media dan banyak lagi acara ekslusif. Seingin kami untuk melanjutkan jemputan acara-acara kami kepada kesemua Nuffnangers, ia sering sukar untuk menampung kesemua orang.

Disebabkan itu, Nuffnang ingin memberikan ahli Glitteratinya keutamaan yang paling tinggi apabila memberikan jemputan kepada acara-acara yang dilatakan tadi.

(e)PERADUAN

Nuffnang telah menjadi hos kepada peraduan dan pemberian hadiah, di mana blogger-blogger menerima hadiah seperti baucar diskaun, hamper produk, telefon bimbit, camera and juga lawatan ke luar negara dimana kesemua perbelanjaan telah ditanggung Nuffnang!

Dengan permintaan tinggi untuk peraduan-peraduan seperti ini, Nuffnang akan memberi keutamaan kepada ahli Glitterati sebelum membuka kepada ahli bukan-Glitterati.


Untuk pagi ni,itu sahaja.So Syaz nak maklumkan yang Syaz busy minggu depan so maybe 
nak update entry tu susah sikit.Insyaallah kalau ada masa,
Syaz akan updated.Jangan lupa tau klik iklan nuffnang.Ok?
Tata.Kalau tak faham boleh comment dekat comment box bawah entry ni.Ok?
안녕히 가세요 (annyeongi gasaeyo).




 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

15 Aug 2014

Letak Gadjet Follower Di Blog

Assalamualakum & Hai!

So it's time for blog tutorial.Ok!Tutorial ni khas untuk new blogger and  tak lupa untuk blogger-blogger lain.Jom!Kita baca tutorial ni untuk maklumat lanjut.Eh!Kejap!Tutorial apa ni?Ok,ok!Syaz lupa nak bagi tahu tutorial apa yang Syaz nak buat.Tutorial ni ialah tutorial untuk menambah gadjet Follower.Contoh macam Syaz punya kat bawah ni.

Gadjet Follower


1.First pergi ke Dashboard.Tengok gambar bawah bagi yang tak kenal lagi apa itu " Dashboard ".



2.Next,pergi ke Layout.Untuk pergi ke " Layout ",kalau dari Dashboard tekan anak panah yang ke bawah tu.



3.Korang dapat macam gambar kat bawah ni kan?


4.Seterusnya,korang tekan " ADD A GADJET ".Lepas tu,akan ada gambar macam ni kan?Ok,korang tekan " MORE GADGETS ".



5.Korang scroll bawah.Cari " FOLLOWERS ".Nanti,korang jumpa macam gambar bawah ni,kan?Tekan yang dalam kotak  merah tu.


6.Last step is tekan button " SAVE "warna oren tu.Tadaaa!Dah siap.View blog korang first,mana tahu tak jadikan?

So that's only for today,see you soon. :D


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Pencarian Follower Yang Ke-100

Assalamualaikum & Hai peeps!

So Syaz really wanna know siapa lah follower blog Syaz yang ke-100 tu?Adakah blogger perempuan atau blogger lelaki?Kita nantikan siapakah orangnya.Jeng,jeng,jeng...


Jangan lupa tau.Kita nantikan siapakah orangnya?



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

14 Aug 2014

Tutorial Tag Orang Dalam Entry

Assalamualaikum and Hai!

The first thing that I want to tell you is I am very very sorry sebab tak buat tutorial untuk korang.So by thethe way,Syaz ada hal sikit.So insyaallah Syaz akan update tutorial,ok?Ok..nampak tak tajuk tutorial kat atas tu?So...tak sabar?Ok!Before that,minum cold Vico.Then,jom kita mulakan.

1.Pergi ke link ni.

2.Then,korang cari gambar macam pensel yang warna oren.Dapat tak?Tengok gambar bawah ni.

Dalam bulatan merah.

3.Akan keluar macam ni kan?


4.Sape dapat tepuk tangan...yeah!Lepas tu,korang taip nama.Contoh,macam Syaz,Syaz tag IamIzzaty.Tengok gambar.




5.Next,korang highlight.Untuk highlight,Left click > Cari perkataan Link atas entry.Faham?



6.Nanti keluar macam ni kan?



7.Yang ni senang,korang pergi blog mana-mana.Then,copy link diaorang dan paste dekat kotak yang tulis "Which URL should this link to go?".Tekan button "OK".Faham?

8.Nanti,korang akan dapat macam gambar  bawah ni.Kan?Jangan lupa publish tau.Hehe lupa pulak... >.<


That's all.So harap korang faham.Kalau tak faham,boleh comment dekat comment box,ok?
オーケー!すぐに会いましょう :)













 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

10 Aug 2014

Oldtown White Coffe Is The Best!

Assalamualaikum and Hai.

So how are you today?Fine?Oh1That's great!So I want to tell about the advantage of drinking coffee.so talking about the coffee,I really coffee especially Oldtown White Coffee.When I drink this coffee,I feel like wow!So amazing this coffee.The aroma is so cool.I never taste it before this and this coffee is different than the others.This coffee is very delicious and it is good for our mind because it can relax our mind when we have a problem or stress and so on.So I think you must try this coffee because it is delicious than the others,you know.Oh my god!I feel like wanna drink the OldTown White Coffee now.I love the Oldtown 3 in 1 Hazelnut white Coffee.Yummy!!!

You are very lost if you never drink it.You know what I love to make coffee ice blend.Hmmm...I love it and it is my favourite.Sometimes when I makes the coffee ice blend,my sister will ask me "Where do you buy the delicious coffe ice blend?".See!My sister also said it is very delicious if you make coffee ice blend with Oldtown White Coffee Brand.I believe that when you drink this brand coffee,you will never share with your friends or your sisters or your brothers.They will try to get they will chase you,to get the coffee ice blend.Believe me!They will try to grab it.So don't forget to get the Oldtown White Coffee now.

Love this one :)


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Download Video Dari You Tube

Assalamualaikum and Hai korang!Rasa rindu pulak dengan korang.So seperti  apa yang dijanjikan,Syaz nak kongsi tutorial dengan korang kan?So are you ready for it? Ok,ok...kita warm up dulu.Ok!Breath in.....breath out.Ok,ready?Jom!So hari ni,Syaz nak buat tutorial macam mana nak download video daripada You Tube.It's easy.So,jom kita start dengan tutorial no 1.

1.Firstly,you must go to the You Tube .

2.Dah?Ok!Now korang pilih video yang korang suka .Macam Syaz,Syaz pilih video Katy Pery lagu This Is How We Do.



2.Dah pilih?Ok,next korang pergi ke link ni.Bila korang bukak,korang nanti akan dapat macam gambar dekat bawah ni.


3.Dapat tak?Ok,great!Korang copy link atas You Tube.Faham tak?Kalau tak faham,cuba tengok gambar bawah ni.


3.Then,korang pergi ke link yang Syaz bagi tu.Yang ni  Cheatsgame4u(DownloadVideo) .

4.Ok!Lepas tu,korang paste dekat kotak yang tulis "Paste Your Youtube Video Url here".Dapat cari tak?Ok,great!Tak dapat jugak.Ok,don't worry I will help you.Tengok dekat gambar tu.



4.Faham?Ok kita teruskan dengan tekan "Download  Now" button.Then,nanti secara automatic,ada new tab keluar kan?Ok!Don't worry.Yang tu sebenarnya Tab untuk download video dari YouTube yang korang pilih tadi tu.Dapat macam dekat bawah ni kan?Kan?


5.Korang perasan tak,dekat bawah download links ada tulis FLV 240p,MP4 360p,MP4 720p,kan?Ok!Tekan "Download link".Korang pilih format FLV 240p.Jangan pilih yang lain tau.Nanti lama pulak korang nak tunggu video tu habis download.Nanti,automaticaly akan terdownload secara sendiri.

6.Ok!That's only.Easy,right?Kalau tak faham lagi,boleh comment dekat bawah entry ni.

Credict to:Kak Nur Farahuda
Bye.Syazのブログに従うことを忘れないでください。
See you soon.


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png
 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)