3 Dec 2014

The Hobbit:The Battle of the Five Armies

Assalamualaikum & Hie!





Directed by:Peter Jackson
Starring:Ian McKellen,Martin Freeman,Benedict Cumberbatch,Evangeline Lily,Richard Armitage,Orlando Bloom and Cate Blanchett.
Genre:Action,Adventure
Opens:18 December





The film conduces the adventure of the title character Bilbo boggins who joins the Wizard Gandalf and thirteen Dwarves,led by Thorin Oakenshield,an epic quest to reclaim the lost Dwarf Kingdom of Erebor.

Source:Nuffnang.







 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Cara Ambil URL Gambar di Google.

Assalamualaikum and 안녕!


" Kring,kring,kring...Aiskrim,aiskrim,aiskrim! "Eh!Syaz jual aiskrim ke?.Hehe..bukanlah.Syaz just saja-saja nak hiburkan hati.Syaz imagine Syaz pakai baju badut sambil pegang belon and jerit kuat-kuat " Aiskrim,aiskrim,aiskrim " .then,tiba-tiba ada sekumpulan budak kejar Syaz.Aiyooo!Haha...gurau je tu.Ok,ok!Lupa pulak,hari ni Syaz nak buat tutorial untuk newbie blogger.Suka tak,suka tak?Tanpa membuang masa,jom baca alif,ba',ta'.Eh,eh..bukan,bukan.Baca tutorial kat bawah.


1.Mula,mula korang pergi ke Google.Korang akan dapat macam bawah ni kan?





2.Korang cari gambar yang korang nak.Contoh,Syaz cari gambar 2NE1



3.Klik salah satu gambar.Lepas tu,right klik.Nanti keluar something,macam gambar bawah ni.


4.Korang choose  copy image url.Tengok anak panah merah tu.



5.Tadaa!Done!Korang letaklah kat mana-mana yang korang nak.Selamat mencuba.Jika ada pertanyaan,boleh tanya di bahagian comment box bawah ni.감사합니다  :)



 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Maybank Transact & Win (Blogbuster) by Nuffnang

Assalamualaikum and Hie!


Kali ni,Syaz bagi tahu korang pasal Nuffnang buat kempen untuk para Nuffnagers.Okay!Bawah ni merupakan maklumat untuk meyertai peraduan " Maybank Transact & Win(Blogbuster) " .





Hi blogger, 

We are pleased to inform you that you have been selected to participate in a Blogbuster campaign based on your survey preference to run Expandable ads. If you wish to be excluded from future Blogbuster campaigns, kindly leave a message at our helpdesk (http://www.nuffnang.com.my/help/). 

The details of this campaign are as follows: 

Campaign Name: 
Maybank Transact & Win (Blogbuster) 

Video Submission Deadline: 
02 December 2014 

Campaign Period: 
08 December 2014 to 09 January 2015 

You Will earn: 
RM0.50 for each complete play of the video that is shown on your ad unit (this rate applies to Glitterati members only). 

As this is a first of its kind Campaign, we understand that many of our Nuffnangers have questions about this campaign. Here is a summary of what to do: 

1. Record a short video (approx. 10 seconds) based on the brief given in your Blogbuster tab.
2. Upload your video in the space provided. You may upload up to 5 videos.
3. If your video(s) is chosen for the campaign, it will be shown on the ad displayed on your blog. Kindly note that if your video(s) is not chosen, the ad will not show up on your blog.
4. Please note that approved videos will be compressed and branding may be added to the end depending on the requirements of the campaign.

For more information about the campaign, just login to your Nuffnang Dashboard and click on the additional tab titled "Blogbuster" under "Services".

If you have any further quetions regarding this Blogbuster campaign, please write in to our Helpdesk. Kindly take note of the submissions deadline, and we look forward to your submission!

Here's a summary of what you need to do:

1. Record a short video (approx. 10 seconds) creatively based on the brief below in your own preferred language. Please note that video should not be a reproduction of client's materials (purely copy paste images) and should include your own recordings.
2. Upload your video in the space provided. You may upload up to 5 videos.
3. If your video(s) is chosen for the campaign, it will be shown on the ad displayed on your blog. Kindly note that if your video(s) is not chosen, the ad will not show up on your blog.
4. Please note that approved videos will be compressed and a 5-sec branding clip will be added to the end of your video.

You will earn: 
RM0.50 for each complete play of the video that is shown on your ad unit (this rate applies to Glitterati members only).

------------

Campaign background: 
Maybank2u as a platform that allows customers to get rewarded for doing what they already are doing – transactions and many more. Now you can stand a chance to win great prizes simply by doing Maybank2u transaction. 

Maybank2u products and services:

Cardless Withdrawal – Withdraw money without an ATM Card
IBG Fund transfers – Interbank transfers 
Prepaid Top-up – Upload phone credit anytime, anywhere
Bill payments – Pay multiple bills online

Brief:
Record yourself/ your friends mentioning or demonstrating one of the four main services that entitle customer’s entries in Transact and Win: 
a. Cardless Withdrawal
b. IBG Fund Transfers 
c. Multiple Bill Payments
d. Prepaid Top-up

With these entries, there are prizes to be won!
a. Daily – 56x Daily prizes (2 movie tickets a month for a year)
b. Weekly – 24x weekly prizes (RM500 Cash)
c. Grand Prize – 10x Samsung Galaxy Note 4 or iPhone 6

IMPORTANT: MUST include Voiceover or Text:
Maybank2u, Suuuper great, Suuuper convenient, gives me all kinds of awesome, just by making transactions with Maybank2u! Find out more at www.maybank.com.my today!

Make your demonstration as creative as possible! (for approx 10 seconds) 


Sample idea: 
Video showing you/your friends demonstrating the Maybank2u Transact and Win. 

Sample Idea 1
A few friends competing to win the prizes – daily and weekly, cumulating to the grand prizes. Here we see all these friends, competing with one another, going around to all their friends, family, neighbours, colleagues, random strangers on the streets voluntarily wanting to pay bills, top up phones OR do interbank transfers just so they can accumulate entries to win prizes.

V/O or Text: Maybank2u, Suuuper great, Suuuper convenient, gives me all kinds of awesome, just by making transactions with Maybank2u! Find out more at www.maybank.com.my today!

Sample Idea 2
A café or some other outdoor area. A young lady uses the Maybank2u app on her smartphone. Suddenly, someone hands her a bunch of cinema tickets. Startled, she accepts them and goes back to her phone. Suddenly, someone hands her a wad of cash. She takes the cash and puts it away carefully, then goes back to her phone. Suddenly, someone hands her an iPhone 6 or a Samsung Note 4.

V/O or Text: Maybank2u, Suuuper great, Suuuper convenient, gives me all kinds of awesome, just by making transactions with Maybank2u! Find out more at www.maybank.com.my today!

IMPORTANT: 
DO’s:
- Language: English/Bahasa Malaysia/Chinese
- Bright lighting or natural sunlight
- Clear sound quality
- It should be reflective of a Day in a life of any Malaysian, preferably younger group below 35
- Dresscode: Fashionable, trendy and reflects the Malaysian culture.

DON’Ts
- Do not show any competitor brands in the video. 

Ha!Macam mana rasa nak join tak?Lebih baik korang join sebab korang dapat tingkatkan CPUV korang and and sekali gus korang dapat tingkatkan Earnings korang!Rugi tau tak join.Apa-apa pun good luck kat korang.Bye!작별 인사




 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

Cara Mengatasi Masalah Nafas Berbaru

Assalamualaikum & Hie!

Apa khabar?Korang sihat?Alhamdulillah..Macam mana cuti ok?Ok!Hari ni Syaz nak share dengan korang something special hari ini.Hmmm...apa dia eaa?Ha..teka,teka...Ok!Hari ni Syaz nak share tip kesihatan untuk kita semua.Korang biasakan kan ada masalah nafas berbau?Kan?Tipu lah kalau korang tak pernah alami masalah tu.Semua orang pernah alami.Kadang-kadang rasa malu nak bercakap dengan kawan-kawan kita sebab nafas kita berbau kan?Hmmm..macam mana nak hilangkan bau busuk nafas tu?Ha!Yang ni lah Syaz nak share dengan korang ni.Disebabkan nafas yang wangi atau segar sangat penting kepada kita semua,ramai penjual menghasilkan berjuta-juta produk daripada Pudina dan pembersih mulut juga dijual dengan harga yang mahal.Produk-produk ni memanglah berkesan tetapi ianya hanya untuk sementara.Tak tahan lama pulak tu.Malah,produk tersebut sebenarnya mungkin kurang berkesan daripada hanya membersihkan mulut korang dengan air dan memberus dan menggunakan flos gigi dengan kerap.






Ha!Sebenarnya banyak punca berlaku masalah nafas berbau dan banyak cara untuk mengelakkan masalah tersebut terus berlaku.Jom!Kita check it out...

1.Mulut anda sendiri mungkin salah satu puncanya.Mungkin disebabkan bakteria daripada sisa makanan di dalam mulut dan celah-celah gigi korang.Sebab tu pentingnya gosok gigi selepas makan.Ha1Lepas ni,jangan lupa gosok gigi tau.



2.Nafas berbau juga boleh berlaku apabila mulut kita kering.Yang ni memang selalu berlaku kan?Syaz sendiri pun pernah alami.Biasanya mulut kita berlaku selepas kita tidur.Euuuu...tak boleh nak kata lah,bila menguap confirm mulut berbau busuk sangat.Tetapi masalah juga bukan berlaku disebabkan kita tidur juga tetapi kadang-kadang,smoker lagi teruk bau nafas diaorang.Kenapa?Merokok akan menyebabkan sel-sel mati dan berkumpul di lidah,gusi dan pipi.Akibatnya, mereka akan mengurai dan menyebabkan bau.




3.Memakan makanan yang berbau seperti bawang besar atau merah dan bawang putih adalah salah satu faktor nafas berbau.Tetapi..ha ada tetapi juga tau.selain bawang,makanan juga ada juga tau yang menyebabkan nafas kita berbau.Contohnya,makanan yang pedas-pedas,berminyak pun boleh meyebabkan nafas kita berbau.



4.Next,ha!elakkan makan makanan yang ditapai enam minggu.Macam keju,alkohol,cuka,makanan yang manis dan chocolate.Ha!Korang suka chocolate  kan?Hmm...korang kena kurangkan makan chocolate.Tak elok tau.Semua makanan yang Syaz bagi tahu tadi tu,semuanya boleh menyebabkan nafas kita berbau.So korang rasa mana lagi bagus.Pastikan setiap bulan korang buat pemeriksaan gigi supaya nafas korang tidak berbau.So nak terus makan chocolate atau nak nafas korang terus berbau?Think about it.. :)



5.Pastikan pergerakan usus adalah tetap satu kali sehari dengan mengambil makanan berserat dalam pemakanan anda.Maksud Syaz kat sini,lebihkan makan makanan berserat seperti sayur-sayuran,buah-buahan,makanan bergandum,kekecang dan makanan yang mempunyai serat Alpukat.Kalau masalah nafas berbau korang terus berlaku,jumpa doktor untuk membuat pemeriksaan pernafasan untuk membuktikan sama ada anda mempunyai penyakit Helicobacter pylori iaitu sejenis bakteria yang hidup di dalam perut yang mana akan menyebabkan ulser.Ha!syaz nak suggest makanan yang jadi favourite orang ramai.Korang mesti tau makanan ni.Kalau korang rasa macam susah nak cari makanan berserat atau sebab makanan tu mahal,apa kata korang makan oat krunch ataupun oat chocolate choco.Sedap tau.Tak cuba,tak tahu lah ;)


Okay,itu sahaja yang Syaz boleh kongsikan untuk korang.Insyaallah,Syaz akan kongsi lebih banyak tips yang berguna untuk korang.Jangan lupa klik iklan Nuffnang Syaz tau.Terima kasih sebab tolong klikkan iklan Nuffnang Syaz.Syaz hargai sangat.Terima kasih sekali lagi.Gule Gule(Bye-Bye). :)






 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png
 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)