9 Jan 2016

Kebaikan Minum Susu Mariglod

Assalamualaikum...

Happy Saturday,guys!Kepada adik,adik yang bersekolah tu,belajar rajin,rajin tau.Kalau korang belajar bersungguh-sungguh,korang akan dapat capai cita-cita korang yang korang idamkan.Sis Syaz cakap series!Biarlah korang penat belajar sebab nanti bila dah sampai dekat masa depan korang tu,korang tak ada dah rasa penat.Korang akan menikmat hasil daripada usaha korang yang belajar bersungguh-sungguh dan bekerja keras tu.Apa yang yang Sis Syaz maksudkan kat sini,bila korang dah belajar bersungguh-sungguh,korang akan dapat masuk universiti yang best,best and bila dah habis universiti pulak,korang kan dapat kerja best,best macam arkitek,engineer,doktor and banyak lagilah.Apa-apa pun korang move on jer belajar and jangan sekali kali give up,okay?Think positive in everything you do,okay?

Anyway,untuk hari ni Syaz nak share dengan korang satu benda.Hmm..apa dia yang Syaz nak share tu?Aha!Syaz nak share dengan korang susu yang Syaz selalu minum setiap hari.Nak tahu susu apa?So let's check it out!Setiap hari,Syaz akan minum susu Marigold sebab susu Marigold ni banyak khasiat yang baik untuk badan kita semua.Kalau korang nak tahu,susu Marigold ni merupakan susu kegemaran nombor satu di Malaysia sebab susu Marigold lebih sedap berbanding susu biasa.



And paling penting susu ni adalah susu rendah lemak.So susu ni sesuai untuk sesiapa yang mempunyai tahap kolestrol yang tinggi.Susu Marigold UHT ni seelok,eloknya diminum 2 gelas sehari.1 gelas untuk sarapan and 1 gelas lagi minum sebelum tidur supaya makanan dapat dihadam dengan baik.Seperti mana yang korang tahu,susu ni penting dan perlu diminum walaupun korang tak suka susu sebab susu ni dapat menguatkan tulang kita and mempunyai kandungan kalsium yang tinggi.Susu Marigold UHT ada pelbagai perisa and Syaz sure sangat yang korang akan suka punya bila minum susu ni.Antaranya perisa chocolate,full cream,low fat and strawberry.Syaz yakin sangat kebanyakkan korang mesti suka susu perisa Chocolate and Strawberry,kan?Haha..betul ke idok?


Syaz biasanya sebelum tidur akan minum segelas susu Marigold UHT supaya Syaz dapat tidur dengan lebih nyenyak dan Syaz lebih suka minum susu Marigold UHT sebab bila Syaz minum susu ni Syaz rasa macam nak minum banyak lagi.Kalau boleh satu peti tu penuh dengan susu Marigold.Hehe..

So Syaz kat sini nasihatkan korang untuk banyakkkan minum susu supaya tulang korang jadi lebih kuat.Nak badan sihat,korang mesti amalkan pemakanan yang sihat.Barulah korang dapat badan yang cantik and bebas daripada pelbagai penyakit.So jangan lupa dapatkan susu Marigold UHT di kedai yang berhampiran.Untuk maklumat lanjut,sila ke laman utama Marigold.Bye!Enjoy your days!


 photo SignatureWawaNiesya_zps1a264863.png

17 comments:

Tomodachi said...

memang sedap susu marigold ni, ahhhh.. bila tengok gambar tu, kecur pulak air liur ni. huhuh :3

Farhana Zukri said...

suka semua susu coklat tapi paling suka susu Goodday, rasa lemak lemak camtu hehe :)

BudakVanilla said...

faveret nie. apatah lagi perisa coklat :D

Cikk Mimin said...

ini iklan susu kan.. mana lembunya.. hahhaha

Nazihah@Jiha said...

Anak fruits saya suka minum ni, makciknya ni pun join sekali hahaha

anamizu said...

err.. err.. Ana ni salah sorang yg tak boleh nak mnum susu.
errr tapi tapi.. kalo susu jenis kotak cenggini cuba jugakla.
dan kalo flavor die chocolate mybe boleh telan jugak hehe

Mazni Munawar said...

semestinya perisa coklat yg paling sedap :9

cik karmila said...

memang sedap...bila dah rebranding nampak lagi menarik nak beli instead of dutch lady ^^

Maisarah said...

minum susu anlene je ;)

Eimma said...

MY FEVERET :)

T I A BLOG said...

favorit <3

Wanie Seuk said...

sdap kottt susu tu. kalau skotak tak cukup.. ahahahha.. nak jmput awak singgah blog sayaaa.. nak promote kain sngkt sarawak yg nice.. thanks kalau sudii http://wanieseuk.blogspot.my/2016/01/songket-preview.html

Yoo ♡ said...

kami minum semua jenama susu asalkan susu heheheh

Syahransyah said...

Sedap kali tuu..haaa

nurul rasya said...

lagi minat dutch lady. marigold rasa cm manis2 sikit

Nabila Syifa said...

cute je kotak susu tu punya illustration

Sarah Halim said...

haha sarah lebih minat dutch lady :) ngeeee

http://sarahhijabista.blogspot.my/

 
Copyright© 2014 blog WawaNiesya | Designed by:http://cik-jarimanis.blogspot.com (CikJariManis)